19. května 2015

POZVÁNKA: KOMPONOVANÝ VEČER O PIVU A PIVOVARNICTVÍ NA VOJKOVĚ PODRUHÉ

Loňský komponovaný večer o pivu a pivovarnictví se nakonec stal jednou z nejpříjemnějších akcí roku 2014. Mohly za to snad kouzelné prostory Vojkovského špejcharu a bývalého pivovarského sklepa, snad to krásné počasí, které se tenkrát tak vydařilo, možná to množství lidí (včetně řady známých), které toho podvečera a večera našlo cestu na přednášku o dějinách pivovarnictví na Benešovsku a Sedlčansku a na malou degustaci piv z Domácího pivovaru Partyzán. Těžko říci, faktem ale zůstává, že úspěch loňské akce mne i letos motivoval k tomu, uspořádat podobnou. Dohoda s Kramperovými, majiteli celého areálu Vojkovského špejcharu nakonec směřovala na stejné datum: poslední květnový víkend. Paní Partyzánová v ten čas navíc slaví narozeniny, a tak se nabízí příležitost všechny tyto krásné věci spojit dohromady.

 Plakát z dílny Horylesy.

30. května tak proběhne v pivovarském sklepě pod Vojkovským špejcharem už druhý ročník této akce, letos navíc rozšířený o kulturní program. Koncepce večera nakonec zůstane stejná jako loni.

 Vojkovský špejchar a vstup do pivovarského sklepa.

Po 18. hodině zazní z úst Pivního Partyzána přednáška, ve které porovnám historický vývoj pivovarů v Benešově a na Vysokém Chlumci. Samozřejmě v souvislostech, s přesahem a s řadou doplňujících informací. Po přednášce bude určitě prostor na dotazy, které, stejně jako loni, mohou přesáhnout téma přednášky, odpovědět se pokusím skutečně na cokoliv. ;)

 Na pivovarském sklepě během loňské přednášky a degustace.

Přednášce bude cca po 19. hodině následovat malá degustace lahvových piv z Domácího pivovaru Partyzán s výkladem. Stejně jako loni jsme se snažili na akci navařit průřez pivními styly, o kterých také krátce pohovořím. A na co se tedy návštěvníci mohou těšit? Zástupce tradičních spodně kvašených piv zastane 14 % světlý speciální Helles Bock uvařený pouze ze světlého sladu a Žateckého poloraného červeňáku. Svrchně kvašená piva typu Ale zastoupí 16 % American India Pale Ale, pivní styl v poslední době v Českých zemích hodně oblíbený. Třetím degustovaným pivem bude 12 % Rauchweizen - tmavé nakuřované svrchně kvašené pšeničné pivo.

Celý večer pak zakončí akustický koncert. Vystoupí na něm v regionu dobře známí Just For Being, kteří se z lokální kapely vypracovali na špičku melodického hardcore punku v ČR (tentokrát bez kabelů a zástrček), Quemare, což je parádní akustický projekt mého kámoše Kejmyho, který hrál této akci na Vojkově i loni, a sestavu doplní Oioipiratoi, kluk ulice s kytarou v ruce a písní revoluce a vtipem na rtech. ;)

 Just for Being hráli loni na Vojkově 7. května. Letos si vystoupení zopakují akusticky.

Pro návštěvníky akce bude připraveno občerstvení v podobě veganské grilovačky, něco slaného i sladkého na zub navíc a na čepu piva z regionálních pivovarů. Vstupné na akci bude dobrovolné a použito bude na pokrytí nákladů degustace a živého vystoupení. Aktuality o akci můžete sledovat na stránce události na Facebooku.

Všechny srdečně zvou Pivní Partyzáni. ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat